GreeCH
محفلی برای بحث و گفتگو درباره فیلمهای روز دنیا
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان

 

 

http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/91126/kh/fj-logo-104.jpg

مراسم افتتاحیه سی‌امین جشنواره فیلم فجر با سخنرانی رسمی مسئولان و تقدیر از پنج سینماگر برگزار شد.

این مراسم چهارشنبه شب دوازدهم بهمن‌ماه با اجرای محمدرضا شهیدی‌فر در تالار وحدت آغاز و در ادامه به عنوان نخستین سخنران محمد خزاعی روی صحنه حاضر شد.

خزاعی: باغ سینمای ایران زیباست
دبیر سی‌امین جشنواره فیلم فجر نخستین سخنران مراسم بود که بدون ارائه گزارشی معمول در مورد روند برگزاری جشنواره سخنان خود را چنین بیان کرد: «اکنون سینمای ایران تبدیل به باغی شده که در آن علاوه بر میوه‌های خوشمزه و خوش‌رنگ، میوه‌هایی بدمزه و تلخ نیز وحود دارد، اما وقتی از بالا به این باغ نگاه می‌کنیم زیباست.»

او ادامه داد:‌ «همه با اندیشه‌های مختلف در این باغ حضور دارند.»

خزاعی سخنان خود را با بیان خاطره‌ای که بهانه‌ای برای ارائه آماری کلی در مورد تعداد آثار جشنواره بود، ادامه داد و در پایان گفت: «این جشنواره اگر موفق باشد نتیجه تلاش خانواده سینمای ایران است.»

شمقدری: امسال تنوع خوبی در ژانرها داریم
پس از معرفی فیلم‌های سه بخش مسابقه سینمای ایران، فیلم‌های اول و مستند، جواد شمقدری معاون سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنرانی خود را آغاز کرد.

شمقدری گفت: «در ابتدای سخنانم می‌خواهم خبر خوبی بدهم. برای سال آینده جهت نگهداری از سالمندان سینما استراحتگاهی در نظر گرفته‌ایم.»

او ادامه داد:‌ «جشنواره فجر جذابیت ویژه‌ای دارد. مثل دوران کودکی که بسته‌های شانسی را با کنجکاوی باز می کردیم. جشنواره فجر هم همین جذابیت را دارد. این جشنواره همچنین آغاز سال نو سینمایی است.»

معاون سینمایی وزیر ارشاد گفت: «امسال تنوع خوبی در ژانرهای داریم. در حوزه فیلم‌های سیاسی به عنوان یک ژانر فراموش شده 9 فیلم داریم که به نظرم تعداد قابل توجهی است. تلاش‌هایی شد تا فضای سیاسی را بر سینما حاکم کنند. هیچ صلاح نمی‌دانم فیلمی را منتسب به جناح سیاسی خاصی کنیم زیرا سینما و فرهنگ فراتر از آن است که زیرمجموعه سیاست قرار بگیرد. هرچند نتیجه این تلاش‌ها آشتی مردم با سینما بود، اما اصل قضیه مناسب نبود.»

او تاکید کرد: «هر فیلمی که مجوز می‌گیرد فیلم نظام است. 50 درصد از فیلم‌های سینمای ایران فیلم‌های اجتماعی هستند و می‌دانیم اگر قرار باشد به موضوعات اجتماعی پرداخته شود، باید نگاهی چالش‌برانگیز نیز همراه آن باشد. قابل پذیرش است که در زمان نقد پدیده‌هایی نشان داده شود که مورد قبول نیست. البته بعضی فیلم‌ها در این زمینه به سمت سیاه‌نمایی می‌روند که این منصفانه نیست.»

شمقدری گفت: «امسال در حوزه دفاع‌مقدس اتفاقات خوبی رخ داده و هفت فیلم با این موضوع در جشنواره حضور دارد. شرایط خوبی در مورد فیلم‌های کودک و نوجوان و انیمیشن نیز داریم.»

او سی‌‌امین جشنواره فیلم فجر را آغازی تازه برای سینمای ایران برشمرد و بر همدلی و همگرایی تاکید کرد.

تقدیر از مهدی مسعودشاهی
مهدی مسعودشاهی دبیر دوره‌های بیست و هشتم و بیست و نهم جشنواره فیلم فجر در بخش سوم برنامه از سوی شمقدری و خزاعی مورد تقدیر قرار گرفت. او در سخنانی با اشاره به اینکه از برگزارکنندگان جشنواره خواسته این بخش از برنامه را حذف کنند، از همه همکارانش در سازمان سینمایی، مرکز هنرهای نمایشی، بنیاد رودکی، شرکت فرهنگی هنری صبا و ... تقدیر و تشکر کرد.

مراسم با اجرای موسیقی هژیر مهرافروز و گروهش ادامه پیدا یافت.

حسینی: سازمان سینمایی هفته آینده راه‌اندازی می‌شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران مراسم بود که گفت:‌ «به پشتیبانی جمعی از شما مقدمان ایحاد سامزان سینمایی فراهم شده و در هفته آینده رسما آغاز به کار خواهد کرد. این راه‌اندازی، توسعه و ارتقایی در جایگاه سینما به میزان ادغام سه وزارتخانه دارد که گویای اهتمام دولت و نظام به سینماست.»

او گفت: «برای این مناره قبلا چاهی کنده شده و اعتبارات تامین شده است. در مورد جشنواره فیلم فجر هم چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است.»

رشیدی: مسیر سینما با همدلی هموار می‌شود
تقدیر از سینماگران ادامه دهنده برنامه بود. در این بخش ابتدا کلیپی مربوط به سینماگران پخش شد و در ادامه این چهره‌ها روی صحنه حاضر شدند.

نخستین تقدیر به داود رشیدی اختصاص داشت. او که برای پایین آمدن از پله‌های پرتعداد و پرشیب ورود به سن دچار مشکل شده بود، سخنان خود را چنین آغاز کرد: «با استقبال شما بغض به گلویم آمد و اشک به چشم‌هایم و به همین دلیل آنجا زمین خوردم. سخنان من با باقی سخنرانی‌هایی که اینجا مطرح شد متفاوت است.»

او ادامه داد: «از مردم ایران متشکرم، از شما عزیزان، از وزیر ارشاد، آقای شمقدری و از دبیر جوان و فعال جشنواره. جشنواره فیلم فجر جشن ملی ماست و به همه تعلق دارد.»

بازیگر سرشناس سینمای ایران سخنان خود را چنین ادامه داد: «من داود رشیدی حائری عضو خانه سینمای ایران هستم و عقیده دارم موقعیت کنونی سینمای ما حاصل تلاش و استعداد سینماگران و مدیران این عرصه است. ما جز با همدلی و دوری از پراکندگی نمی‌توانیم این راه پرافتخار را ادامه دهیم. ما راه بسیار سختی برای رسیدن به هدف والایمان داریم که رسیدن به آن جز با اتحاد به دست نمی‌آید.»

او تاکید کرد باید زمینه فعالیت برای جوانان و حمایت از پیشکسوتان فراهم شود. رسول صدرعاملی که کلیپ مربوط به رشیدی را ساخته بود بعد از حضور روی صحنه به سال‌ها فعالیت این بازیگر و نقش او بر نسل‌های مختلف بازیگران تئاتر و سینما اشاره کرد.

جمال شورجه دومین سینماگری که مورد تقدیر قرار گرفت، پس از پخش کلیپی که حسن نجفی برای او ساخته بود روی صحنه آمد و گفت: «برگزارکنندگان جشنواره فجر الحق کار خود را خوب شروع کردند و از آقای دکتر حسینی که نگران سینما هستند تشکر می‌کنم. ایشان در جهت رفعت و تعالی سینما فعالی می‌کنند و همچنین از آقای شمقدری به عنوان بازوی اجرایی وزیر ارشاد تشکر می‌کنم.»

حسن نجفی نیز در کنار شورجه قرار گرفت و تاکید کرد این کلیپ را فقط برای مرام شورجه ساخته است. احمد میرعلایی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی لوج تقدیر را به شورجه اعطا کرد.

محمد بزرگ‌نیا لوح تقدیر را از داود میرباقری و وزیر ارشاد گرفت و گفت: «از همه مدیران فرهنگی که کمک کردند من بتوانم فیلم‌هایم را بسازم تشکر می‌کنم، زیرا امکان ساخت هیچ یک از این فیلم‌ها در بخش خصوصی وجود نداشت و همچنین از همسرم برای همراهی‌هایش ممنونم.»

کلیپ بزرگداشت بزرگ‌نیا را واروژ کریم‌مسیحی ساخته بود که در سالن حضور نداشت و میرباقری در سخنانی گفت: «هنوز طعم «کشتی آنجلیکا» را از یاد نبرده‌ایم و امیدواریم با همان اقتدار کشتی سینمای ایران را به جای درستش برسانیم.»

علیرضا زرین‌دست فیلمبردار سینمای ایران نیز به عنوان چهارمین سینماگری که مورد تقدیر قرار گرفت روی صحنه آمد و بعد از تشکر از حسینی و شمقدری اظهار امیدواری کرد چنین بزرگداشت‌هایی برای دیگرانی که لیاقت آن را دارند برگزار شوند. او گفت:‌ «امیدوارم چنین بزرگداشتی برای ناصر تقوایی و بهرام بیضایی نیز برپا شود.»

کلیپ بزرگداشت زرین‌دست را محمدعلی باشه‌آهنگر ساخته بود و این فیلمبرداری لوح تقدیر خود را از دستان مجید انتظامی دریافت کرد.

حسین زندباف تدوینگر آخرین فردی بود که تقدیر شد و به دلیل حضور نداشتن کمال تبریزی کارگردانی که کلیپ بزرگداشت زندباف را ساخته بود یدالله صمدی در کنار زندباف روی صحنه آمد و این تدوینگر لوح تقدیر را از ابوالقاسم طالبی گرفت.

تقدیر از کارگردانان چهار فیلم انیمیشن
در بخش پایانی مراسم و پیش از اجرای رضا یزدانی، شمقدری، خزاعی، جهانگیر الماسی و علیرضا سجادپور با حضور روی صحنه از مسعود صمدی، علی لطیفی، وحید چالاک و حسین سلطانی و بهرام عظیمی سازندگان فیلم‌های انیمیشن حاضر در جشنواره تقدیر کردند.

حاشیه های مراسم افتتاحیه

سینماگران بعد از عبور از فرش آبی سی‌امین جشنواره فیلم فجر، مورد تشویق مردم قرار گرفتند.

مراسم افتتاحیه سی‌امین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر در شبی بارانی برگزار شد.

سینما دوستانی که نتوانستند به تالار وحدت راه پیدا کنند، این مراسم را از پشت میله‌های تالار وحدت دنبال ‌کردند. در این میان واکنش به حضور سینماگرانی که از کوچه انقلاب عبور می‌کردند، جالب توجه بود.

محمد خزاعی با اهدا گل به سینماگران از آنها استقبال کرد و بعد از عبور از فرش آبی جشنواره فیلم فجر، هنرمندان از کنار مردم می‌گذشتند.

مردم برای مصطفی زمانی کف زدند اما حضور محمدرضا شریفی نیا واکنش‌های دیگری در پی داشت.

رضا عطاران نیز یکی دیگر از سینماگرانی بود که مورد توجه قرار گرفت. رضا عطاران نیز در 10 دقیقه ابتدایی مراسم افتتاحیه حضور داشت و برای فرار از هر گونه مصاحبه قبل از شروع مراسم، پشت لابی تالار وحدت نشسته بود.

 

اعتراض همسر داوود رشیدی در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر

احترام برومند در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر به همراهی نکردن شوهرش برای حضور روی سن اعتراض کرد.

به گزارش خبرآنلاین، وقتی داوود رشیدی برای تقدیر روی سن تالار وحدت حاضر شد، به دلیل تعدد پله های دکور، در پایین آمدن دچار مشکل شد.

محمدرضا شهیدی فر، مجری مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر به کمک او رفت و وی را تا پشت تریبون همراهی کرد. بعد از تشویق های متوالی حضار، احترام برومند، همسر رشیدی که تمام مدت او را ایستاده تشویق کرد، گفت: پایین آمدن از این پله های زیاد برای فردی به سن و سال داوود رشیدی کار راحتی نیست و باید فردی را کنار او می گذاشتند تا در پایین آمدن او را همراهی می کرد.

شهیدی فر به خاطر این اتفاق تا پایان مراسم چند بار از برومند و رشیدی معذرت خواهی کرد.

 

 

 

  The Help جوایز را درو کرد

 

انجمن بازیگران سینمای آمریکا (SAG awards ) اسامی برندگان این دوره خود را اعلام کرد. این در حالی است که شباهت زیادی میان برگزیدگان این جایزه و گلدن گلوب وجود دارد.گروه بازیگران فیلم خدمتکار نیز به عنوان گروه بازیگری برگزیده انتخاب شدند.

بازیگران برگزیده جایزه SAG awards در جایزه گلدن گلوب نیز مورد تحسین و تشویق قرار گرفته اند و البته در جایزه اسکار نیز در میان نامزدهای اصلی قرار دارند.

بر اساس این گزارش، اسامی کامل این برندگان به شرح زیر است:

بخش سینما:

بهترین بازیگر نقش اول مرد: «ژان دوژادین» برای فیلم «هنرمند»

بهترین بازیگر نقش اول زن: «ویولا دیویس» برای فیلم «خدمتکار»

بخش بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: «کریستوفر پلامر» برای فیلم «آغازکنندگان»

بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن: «اوکتاویا اسپنسر» برای فیلم «خدمتکار»

بخش بهترین گروه بازیگری: بازیگران فیلم «خدمتکار»

بخش بهترین گروه بدلکاری: بدلکاران فیلم «هری‌پاتر و قدیسان مرگبار: قسمت دوم»

بخش تلویزیون:

بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد برای یک فیلم تلویزیونی یا سریال‌ کوتاه: «پل جیاماتی» برای فیلم «خیلی بزرگ برای شکست»

بخش بهترین بازیگر نقش اول زن برای یک فیلم تلویزیونی یا سریال کوتاه: «کیت وینسلت» برای فیلم «میلدرد پیرس»

بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد در یک سریال درام: «استیو بوسیمی» برای سریال «امپراطور تفرجگاه»

بخش بهترین نقش اول زن برای یک سریال درام: «جسیکا لنگ» برای سریال «داستان ترسناک آمریکایی»

بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد برای یک سریال کمدی: «الک بالدوین» برای سریال «صخره ۳۰»

بخش بهترین بازیگر نقش اول زن در یک سریال کمدی: «بتی وایت» برای سریال «گرما در کلیولند»

بخش بهترین گروه بازیگر برای یک سریال درام: گروه بازیگری سریال «امپراطور تفرجگاه»

بخش بهترین گروه بازیگری برای یک سریال کمدی: گروه بازیگری سریال «خانواده مدرن»

بخش بهترین گروه بدلکاری: گروه بدلکاری سریال «بازی تخت پادشاهی»

جایزه یک عمر دستاورد حرفه‌ای این دوره از رقابت‌ها نیز به «ماری تیلر مور»، بازیگر آمریکایی اعطا شد.

 

Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture

WINNER

 

 

 

 


                       1 - 50/50    

    50/50 Movie Poster

     

           

                      2 - Real steal

     

    Real Steel Movie Poster

  • 1.

     


  •                3 - Moneyball

 

Moneyball Movie Poster


4 - The ides of march

The Ides of March Movie Poster

 


5 - Drive


                                                                                                                                   

Drive Movie Poster

6 -    The help

7 -    in time    

8 -   the whistleblower  

9 -   contagion       

Contagion Movie Poster

10-   Midnight in Paris    

               

Midnight in Paris Movie Poster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  

  •  

  • 8.
  • 9.

     

  • 10. 

 

 

- برگزیدگان بخش‌های مستند، تلویزیون و فیلم‌های سینمایی شصت و چهارمین دوره مراسم اهدای جوایز «انجمن کارگردانان آمریکا» معرفی شدند.

- شصت و چهارمین دوره مراسم اهدای جوایز «انجمن کارگردانان آمریکا» (Directors Guild of America Awards)، امروز؛ 9 بهمن (29 ژانویه) زمستان سال جاری در حالی برگزار شد که مارتین اسکورسیزی علی‌رغم نامزد شدن در 2 بخش بهترین مستند و بهترین کارگردان فیلم های سینمایی، جایزه‌ای را دریافت نکرد.

- بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی هالیوود ریپورتر، جیمز مارش، برای ساخت مستند سینمایی «پروژه ای به نام نیم» (Project Nim) توانست جایزه بهترین مستند سینمایی شصت و چهارمین دوره مراسم اهدای جوایز «انجمن کارگردانان آمریکا» را به خود اختصاص دهد.

- مارتین اسکورسیزی، برای ساخت «جرج هریسون: زندگی در یک دنیای مادی» (Living in the Laterial World) به همراه جوی برلینگر و بروس سینفسکی، برای ساخت «بهشت گمشده 3: برزخ» (Paradise Lost 3: Purgatory)/ استیو جشمز، برای ساخت «قطع‌کنندگان» (The Interupters)/ ریچارد پرس، برای ساخت «بیل کانینگهام نیویورک» (Bill Cunningham New York)، دیگر نامزدهای دریافت جایزه بودند.

- همچنین اسکورسیزی که برای ساخت فیلم سینمایی «هوگو» (Hugo) نامزد دریافت جایزه بهترین کارگردان فیلم های سینمایی شده بود نیز نتوانست جایزه این بخش را به خود اختصاص دهد.

- علاوه بر اسکورسیزی، وودی آلن، برای ساخت فیلم سینمایی «نیمه شب در پاریس» (Midnight in Paris)/ دیوید فینچر، برای ساخت فیلم سینمایی «دختری با خالکوبی اژدها (The Girl with the Dragoon Tattoo)/ الکساندر پاین، برای ساخت فیلم سینمایی «فرزندان» (The Descendant) و میشل هازاناویسیوس، برای ساخت فیلم سینمایی «هنرمند» (The Artist)، نامزد دریافت جایزه بهترین کارگردان فیلم سینمایی بودند که در نهایت جایزه این بخش به میشل هازاناویسیوس اهدا شد.

- همچنین فهرست اسامی برگزیدگان بخش‌های مختلف تلویزیونی شصت و چهارمین دوره مراسم اهدای جوایز «انجمن کارگردانان آمریکا» نیز به شرح زیر است:

- بهترین کارگردان اثر تلویزیونی و مجموعه تلویزیونی کوتاه: جون سزار، برای ساخت «کندی‌ها» (The Kennedys)

- بهترین کارگردان مجموعه تلویزیونی درام: پتی یانکینز، برای ساخت «قتل» (The Killing)

- بهترین کارگردان مجموعه تلویزیونی کمدی: رابرت بی وید، برای ساخت «از اشتیاقت جلوگیری کن» (Curb Your Enthusiasm)

- بهترین کارگردان مجموعه تلویزیونی روزانه: ویلیام لودل، برای ساخت «بیمارستان عمومی» (General Hospital)

- بهترین کارگردان اثر تلویزیونی کودکان: امی شاتز، برای ساخت «باغ شعر کودکان» (A Child`s Garden of Poetry)

- شصت و چهارمین دوره مراسم اهدای جوایز «انجمن کارگردان آمریکا» در سال «گرند بالروم» هالیوود اند هایلند برگزار شد.

Outstanding Directorial Achievement in Motion Pictures

 "نانی مورتی" کارگردان و بازیگر مطرح ایتالیایی به عنوان رئیس هیات داوران شصت و پنجمین فستیوال فیلم کن انتخاب شد.

"مورتی" نسبت به این انتخاب واکنش مثبت نشان داد و گفت: "این انتخاب واقعا یک لذت و افتخار بزرگی را نسیب من کرد. این یک مسئولیت عظیمی برای من است چرا که این فستیوال یکی از بزرگترین فستیوالهای فیلم در دنیا است و در کشوری اتفاق می افتد که صنعت فیلم و فیلمسازی را با علاقه دنبال می کند و به دید احترام به فیلمها می نگرد."

او در ادامه افزود: "به عنوان یک فیلمساز، من همیشه از اینکه فیلمم را در جشنواره کن نشان می دادند خرسند و احساساتی می شدم. یکسری خاطره خوش هم زمانی که جزء هیات داوران پنجاهمین دوره این فستیوال بودم داشتم و تجربیاتی کسب کردم".

از آخرین ساخته های "مورتی" فیلمی با نام «ما یک پاپ داریم» است که در فستیوال سال گذشته کن به نمایش درآمد. در سال 2001 او جایزه بزرگ فستیوال کن برای فیلم «اتاق پسر» کسب کرد و در سال 1994 برای فیلم «خاطرات عزیز» به او عنوان بهترین کارگردان را دادند. در طول مدت کاریش، او شش فیلم را به کن معرفی کرده است.

"نانی مورتی" به عنوان بازیگر در بیشتر ساخته هایش حضور داشته است. و در فیلم «پدر و ارباب» ساخته برادران "تاویانی" نیز نقش آفرینی کرده است.

"گیلیز جاکوب" رئیس جشنواره فیلم کن اظهار داشت که:"وقتی در سال 1978 تصمیم گرفتم که فیلم «سوپر8» را برای رقابت در فستیوال کن بیاورم، می دانستم که این دلیلی می شود تا نام او از "نانی مورتی" معمولی به "نانی مورتی" بزرگ تغییر کند. این اتفاق نیز افتاد و من در تمام این مدت از این انتخابم راضی و خشنود بودم و هستم".

"تیری فرما" که مدیر هنری فستیوال کن است اضافه کرد: "ما می خواهیم که شصت و پنجمین دوره فستیوال سالانه فیلم کن را با حضور داوران اروپایی جشن بگیریم. در طول سی سال گذشته فیلمهای "مورتی" تجسمی از بهترین های سینما بوده است. کارهای او همیشه با دنیا و زمانه ارتباط برقرار کرده است."

به گزارش سینمانگار، شصت و پنجمین دوره جشنواره فیلم کن از 16 تا 27 می در کن فرانسه برگزار می شود.

  اصغر فرهادی کارگردان مطرح و حالا بین المللی کشورمان، بعد از شنیدن آنکه فیلمش در دو بخش بهترین فیلم خارجی زبان و بهترین فیلمنامه اورجینال، نامزد دریافت جایزه اسکار شده است، واکنشی خواندنی نشان داد.
فرهادی در گفتگو با خبرنگار هاليوود ريپورتر گفت: نامزدی در بخش بهترین فیلمنامه اورجینال برای من بیشتر اهمیت دارد، زیرا بیشتر از هر چیز دیگری من خودم را یک نویسنده می دانم".
فرهادی افزود: "وقتی دستیارم این خبر را به من داد، در حال نوشتن صحنه ایی از فیلمنامه جدیدم بودم که برای چند روز درگیرش بودم. امکان اینکه من در این بخش هم نامزد دریافت جایزه باشم خیلی دور بود. این نامزدی همانند تصویری شده است که مردم ایران دوست دارند نشان دهند، چرا که آنها دوست دارند فرهنگشان دیده شود. تصویر بزرگتر این است که زبان مشترکی که تمام مردم دنیا آن را دارند سینما است و حال با این نامزدی ما بهتر می توانیم یکدیگر را درک کنیم".
فرهادی در جواب سوالی که اگر اسکار را برد چه می کند، گفت: "اگر اسکار را ببرم، این جایزه فقط برای من نخواهد بود. بلکه برای تمام کارگردانانی خواهد بود که زبانی غیر از انگلیسی صحبت می کنند. این به این معنی است که زبان، مرزی در سینما ندارد. این یک صنعت جهانی است. هنوز خاطره فیلم "انگمار برگمن" در ذهن من هست. و حقیقتی که این اسکار را برای من مقدس می کند این است که "مکس فون سیدو"، فردی که با "برگمن" کار می کرد، یکی از نامزدان است."

و حالا واکنش نامزدهای دیگر مراسم اسکار 

نامزد بهترین بازیگر زن، رونی مارا (دختری با تاتوی اژدها): من خواب بودم که موبایلم شروع کرد به زنگ خوردن. من می دانستم که شانس کمی برایم وجود دارد اما انتظارش را نداشتم. من واقعاً احساس غرور می کنم که در لیست نامزدهای اسکار هستم. 
رونی طی صحبتی که با دیوید فینچر کارگردان فیلم داشته به او گفته است که بدون او نمی توانسته این کار را انجام بدهد و او (فینچر) نیز باید خود را در این نامزدی سهیم بداند و به آن افتخار کند. 

نامزد بهترین بازیگر مرد، گری اولدمن (تعمیرکار خیاط سرباز جاسوس): من در برلین بودم. برای افتتاحیه اکران «تعمیرکار خیاط سرباز جاسوس» به آلمان رفته بودیم. من درحال مصاحبه با یک روزنامه آلمانی بودم که خبر نامزدی به من رسید. مدیر برنامه هایم با اشک در چشمانش به سمت من آمد. من شخصا انتظار چنین چیزی نداشتم. اخبار نامزدی جوایز محتلف و منتقدان را هم اگر طی یک ماه گذشته بررسی کنیم اصلاً صحبتی از ما درمیان نبود. و آن مصاحبه جدیدترین مصاحبه ام با مطبوعات برای این فیلم بود. جالب نیست؟ حالا دور جدید از مصاحبه ها آغاز خواهد شد. 

نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل مرد، کریستوفر پلامر(تازه کارها): پلامر هم مثل بعضی دیگر هنگام اعلام اسامی نامزد ها خواب بوده است. او گفته که ساعت 6 صبح یکی از افراد روابط عمومی در کانادا با او تماس گرفته و خبر را به او داده است. او دراین باره گفته: "«تازه کارها» فیلمی دلربا، گرم و قابل لمس است. داستان فیلم خوش ساختار است و به خوبی فهمیده می شود." همچنین او از نامزدی رونی مارا برای فیلم «دختری با تاتوی اژدها» ابراز خوشحالی کرده است. 

نامزد بهترین کارگردانی، مارتین اسکورسیزی (هوگو): اسکورسیزی هم در خانه اش در نیویورک خواب بوده که اسامی نامزدها اعلام شده است. او بواسطه دریافت تماسی تلفنی از اری امانوئل خبر نامزدی «هوگو» در 11 رشته (و در صدر تعداد نامزدی ها) را دریافت کرده است. او در این باره گفته است که "این چیزیست که آدم را هیجان زده می کند، اما نمی توانی امیدت را کامل حفظ کنی. من سعی می کنم که زیاد چیزی بروز ندهم (تودار بمانم)." او امیدوار است که این نامزدی مخاطبان بیشتری را علاقمند به تماشای این فیلم کند. «هوگو» نیز همچون فیلم دیگر این کارگردان «هوانورد» در 11 رشته نامزد اسکار شده است. (هوا نورد محصول 2004، برنده 5 جایزه اسکار شد.)

نامزد بهترین بازیگر نقش مکمل زن، جنت مک تیر(آلبرت نوبز): "من در پوست خودم نمی گنجیدم. " او که از دریافت پیغام تبریک مادرش از انگلستان هنگام صبح شگفت زده شده، در این باره گفته: "من حتی نمی دانم که او از کجا می دانسته امروز اسامی اعلام می شوند." او از اینکه فیلمش دیده شده است ابراز خرسندی کرده و گفته است دیر تحسین شدن فیلمش و هنرش آن را برایش شیرین تر کرده است. به گفته او «آلبرت نابز» فیلم کوچکی با قلبی بزرگ است که بودجه زیادی هم صرف نکرده است. حالا افراد بیشتری تمایل به دیدن فیلم پیدا می کنند و به تماشای آن می روند. 

نامزد بهترین فیلم انیمیشن، «پاندای کونگ فو کار 2»: کارگردان این انیمیشن محصول دریم ورکز، جنیفر یو نلسون که برای اولین بار در فهرست نامزدهای اسکار جای گرفته است در این باره گفته است: " من در رختخواب بودم، داشتم با تبلتم برنامه را تماشا می کردم. شگفته زده شده بودم؛ هنوز هم در شوک به سر می برم. این افتخار بزرگیست." این کارگردان گفته است که تماس های تلفنی، ایمیل و پیام های تبریک زیادی دریافت کرده است. او گفته که همان روز به کمپانی دریم ورک خواهد رفت تا با دیگر عوامل فیلم در این موفقیت جشن بگیرند. شاید کسی فکرش را نکند که حدود 300 تا 400 نفر برای این فیلم زحمت کشیدند. من برای تک تک افرادی که در ساخت این فیلم سهم داشتند خوشحالم. 
 
نامزد بهترین فیلم، «درخت زندگی»: بیل پولاد تهیه کننده این فیلم در خانه خود بوده که اسامی نامزدهای اسکار را اعلام کرده اند. پولاد در این باره گفته است: "من و همسرم داشتیم فرزند 7 ساله مان را برای رفتن به مدرسه آماده می کردیم و همگی مشغول تماشای برنامه از تلویزیون بودیم. من شوک زده و هیجان زده شدم. همیشه امیدواری که این اتفاق بیافتد، اما همزمان سعی می کنی خود را آرام کنی." او که اندکی بعد از شنیدن خبر با مالیک، کارگردان فیلم، صحبت کرده است می گوید حتی مالیک هم به نظر می آمد که شوک زده شده و نمی تواند خوب صحبت کند. 4 تهیه کننده دیگر هم در تولید این فیلم نقش داشتند که براد پیت نیز در میان آنهاست. 

نامزد بهترین فیلم، «مانی بال»: تهیه کننده این فیلم، مایکل دِ لوکا درباره نامزدی این فیلم در شش رشته گفته که "این مانند بردن بازی برگشت در ابتدای بازی است." او این نامزدی و دیده شدن و تحسین شدن فیلم از جانب آکادمی اسکار و مخاطبان را فوق العاده تلقی می کند. او همچنین گفته که "ما از راه یافتن فیلم به این جایگاه بسیار خرسندیم." او که فکر می کند بنت میلر شایستگی نامزدی در رشته کارگردانی حق را داشته اما این اتفاق برایش نیفتاده می گوید: "او ما را به این جایگاه رساند و این چشم انداز او بود. میلر بیش از همه مولف فیلم بود البته درکنار دیگرانی چون نویسندگان فیلمنامه و براد (پیت). البته کارگردان های قدرتمندی امسال در رقابت حضور داشتند. هنر میلر در این نامزد ها (در دیگر رشته ها) منعکس شده است."   

نامزد بهترین فیلم، «نیمه شب در پاریس»: تهیه کننده این فیلم لِتی آرونسون که اطمینان داشته وودی آلن در بخش بهترین فیلمنامه نامزد می شود از نامزدی فیلم در رشته های بهترین کارگردانی و بهترین فیلم به شدت خوشحال شده است. آرونسون معتقد است که عامل مهم موفقیت فیلم اینست که "هرکسی این مفهوم را درک می کند که زندگی در زمانی دیگر با فردی دیگر بهتر خواهد بود. این خیال پردازیست اما خیال پردازی ای با تأثیرات ویژه است. فیلم علمی تخیلی نیست. این، فیلم را باورپذیرتر می کند."

نامزد بهترین فیلم، «هوگو»: گراهام کینگ تهیه کننده «هوگو» 11 نامزدی برای این فیلم و نامزدی «رنگو» در رشته بهترین انیمیشن را با این دو فیلم در هشتادو چهارمین دوره جوایز اسکار را دارد. کینگ از اینکه هوگو آن طور که باید، دیده شده است ابراز شادمانی کرده است. کینگ گفته است که نمی توان روی چیزی حساب باز کرد. او دراین باره گفته است: "من هنوز در تلاشم بفهمم چه طور شد که «هوگو» در بفتا در 9 رشته نامزد دریافت جایزه شد، اما در بخش بهترین فیلم به آن توجه نشد، اما اینجا و در اسکار در این بخش هم نامزد شد. هیچ کس نمی داند که چرا!

نامزد بهترین جلوه های تصویری (بصری)، «ترانسفورمرها: نیمه تاریک ماه»: اسکات فارار سوپروایزر جلوه های تصویری این فیلم گفته است:" هیچ چیز مانند این وجود ندارد." او که ششمین نامزدی اسکار را تجربه می کند اضافه کرده است: "از خواب بیدار شدم، قهوه درست کردم... موبایلم را بردشتم و تازه دریافتم چه شده است. اولین تماس از مایلز پرکینز (کارشناس بازاربابی و ارتباطات کمپانی آی.اِل.اِم) بود." فارار که اکنون مشغول پروژه «جنگ جهانی زِد» است درباره دیگر نامزدهای این رشته گفته است: "هر فیلم سبک خاص خود را دارد. این جالب است. رقابت واقعاً خوبی است. دوره ی هیجان آوریست."

  نامزدهای جوایز سزار که از آن به عنوان اسکار فرانسه یاد می‌کنند اعلام شد و فیلم جدایی نادر از سیمین به همره آثار مطرحی چون قوی سیاه (دارن آرونوفسکی)، گفتار پادشاه (تام هوپر)، راندن (نیکلاس ویندینگ رفن)، پسری با دوچرخه (برادران داردن)، آتش‌افروزان (دنی وینو) و ملانکولیا (لارس فون تریر) نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم غیرفرانسوی شدند.

امسال فیلم «پلیس» ساخته مای‌ ون با نامزدی در 13 بخش پیشتاز جوایز سزار است و پس از آن درام سیاسی «وزیر» با 11 نامزدی قرار دارد و فیلم صامت «آرتیست» که موفقیت بزرگی در خارج از خاک فرانسه بدست آورده با 10 نامزدی در رده سوم قرار گرفته است. برندگان جوایز سزار 24 فوریه (دوم اسفند) در مراسمی در پاریس مشخص می‌شوند و کیت وینسلت نیز جایزه سزار افتخاری را دریافت خواهد کرد.

 

Best Foreign Film

   BLACK SWAN  

directed by Darren Aronofsky

(TWENTIETH CENTURY 

THE KING'SPEECH                      directed by Tom Hooper 
 
 DRIVE   directed by Nicolas Winding Refn 
        
 THE KID ON THE BIKE   

directed by Jean-Pierre Dardenne  

Luc Dardenne 

   FIRE   directed by Denis Villene
  MELANCHOLIA   directed by Lars von Trier 
 
   SEPARATION   directed by Asghar Farhadi 
Memento Films Distribution France 

 

 

 

 

 

1 - روح سوار 2   :   فیلم  اکشن-تخیلی  - تاریخ اکران 2012/17/2 -با بازی نیکلاس کیج

 Ghost Rider: Spirit of Vengeance Poster

2 - خیزش تایتان ها :  فیلم  اکشن-تخیلی  - تاریخ اکران 2012/30/3 -با بازی سم ورتینگتون

Wrath of the Titans Poster

 

 بدون شک مهم‌ترین نکته این فهرست برای ما ایرانیان، موفقیت جدایی نادر از سیمین بود. نماینده ایران در اسکار امسال، نه تنها نامزدی بهترین فیلم خارجی‌زبان را به دست آورد، بلکه در رشته فیلمنامه غیر اقتباسی هم نامزد شد تا موفقیت‌های امسال سینمای ایران به اوج برسد. نامزدی جدایی نادر از سیمین در رشته بهترین فیلم خارجی‌زبان از مدت‌ها قبل قطعی به نظر می‌رسید. به خصوص این که چند تا از فیلم‌های خارجی‌زبان مهم سال (از «ما یک پاپ داریم» نانی مورتی و «پوستی که در آن زندگی می‌کنیم» پدرو آلمادوار گرفته تا «پسری با دوچرخه» برادران داردن) از سوی کشورهایشان برای حضور در اسکار معرفی نشدند و دو سه فیلمی هم که جزو رقبای مهم جدایی نادر از سیمین تلقی می‌شدند (مثل نماینده‌های کره جنوبی، چین و لبنان) حتی در فهرست نه‌تایی اولیه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان حضور نداشتند. اما آن چه خوشحالی ایرانیان را مضاعف کرد، این بود که جدایی نادر از سیمین برای اولین بار، نامزدی اسکار بهترین فیلمنامه را برای سینمای ایران به ارمغان آورد. اتفاقی که اگر چه در نگاه اول غافلگیر کننده به نظر می‌رسد، اما خیلی هم غیر قابل پیش‌بینی نبود. چند ماه قبل خبرش را در کافه‌سینما خوانده بودید که کمپانی سونی در حال تبلیغ است که جدایی نادر از سیمین نه تنها در بخش بهترین فیلم خارجی‌زبان، که در رشته‌های بهترین فیلمنامه غیر اقتباسی و بهترین بازیگر مرد نقش مکمل هم نامزد جایزه شود که حالا تبلیغات آن‌ها به نتیجه مطلوب دست یافته است. به خصوص این که امسال به غیر از نیمه‌شب در پاریس و آرتیست، به نظر نمی‌رسید فیلمنامه چندان مطرحی در بخش فیلمنامه غیر اقتباسی وجود داشته باشد و این شانس جدایی نادر از سیمین را برای نامزدی در این رشته بالاتر برد.

اما به غیر از موفقیت خوشحال‌کننده جدایی نادر از سیمین، اسکار امسال نکات جالب دیگری را در خود داشت. اولین نکته این بود که در حالی که قرار است هر سال نام ده فیلم به عنوان نامزدهای بهترین فیلم اعلام شود، امسال تنها 9 فیلم نامزد این جایزه شدند که در این میان هوگو (مارتین اسکورسیزی) پیروز بزرگ نامزدهای اسکار بود که در 11 رشته نامزد دریافت اسکار شد. بعد از هوگو هم آرتیست با 10 نامزدی در رده دوم قرار دارد. هر دوی این فیلم‌ها در رشته‌های بهترین فیلم و کارگردانی نامزد هستند. هوگو نامزد بهترین فیلمنامه اقتباسی و آرتیست نامزد فیلمنامه غیر اقتباسی شده است. دیگر فیلم‌های مهم اسکار امسال و تعداد نامزدی‌هایشان به شرح زیر است: مانی‌بال (6 نامزدی از جمله بهترین فیلم، فیلمنامه اقتباسی و بازیگر مرد)، اسب جنگی (6 نامزدی از جمله بهترین فیلم)، اولاد (5 نامزدی از جمله بهترین فیلم، کارگردانی، فیلمنامه اقتباسی و بازیگر مرد)، خدمتکار (پنج نامزدی از جمله فیلم و کارگردان) و نیمه‌شب در پاریس (4 نامزدی از جمله بهترین فیلم، کارگردانی و فیلمنامه غیر اقتباسی). درخت زندگی (ترنس مالیک) هم که نخل طلای کن را دریافت کرد، بر خلاف گلدن‌گلوب، در میان نامزدهای اسکار جایی برای خود باز کرد و نامزد سه جایزه بهترین فیلم، کارگردانی و فیلمبرداری شد. از نکات جالب این فهرست موفقیت فیلم بسیار بلند و فوق‌العاده نزدیک (استیون دالدری) است که هر چند تنها دو نامزدی در رشته‌های بهترین فیلم و بهترین بازیگر نقش مکمل مرد (برای ماکس فن‌سیدو) را به دست آورد، ولی همین میزان از موفقیت هم با توجه به ناکامی نسبی فیلم در جوایز دیگر قابل توجه است تا یک بار دیگر مشخص شود که فیلم‌های استیون دالدری، فیلم‌های اسکار پسندی هستند. حتی اگر این یکی فیلمش در آی‌ام‌دی‌بی امتیاز 6.2 و در متاکریتیک امتیاز 46 را از صد گرفته باشد! کمدی موفق ساقدوش‌ها (پل فیگ) هم دیگر فیلم موفق این مراسم بود که در دو رشته بهترین فیلمنامه غیر اقتباسی و بهترین بازیگر زن نقش مکمل نامزد اسکار شد. یک نکته کلیدی دیگر این است که هیچ کدام از نه فیلم نامزد اسکار بهترین فیلم در میان آثار پرفروش سال قرار ندارند و این شاید باعث کاهش آمار تماشاگران مراسم اسکار شود. به جز خدمتکار که در آمریکا حدود 170 میلیون دلار فروخته و یکی از موفق‌ترین آثار سال 2011 به شمار می‌آید، هیچ کدام از نامزدهای دیگر رشته بهترین فیلم نتوانسته‌اند فروش خود را در آمریکا به مرز 100 میلیون دلار برسانند. در میان این هشت فیلم، مانی‌بال و اسب جنگی تنها فیلم‌هایی بوده‌اند که فروشی بالاتر از هفتاد میلیون دلار را تجربه کرده‌اند و فیلم‌های اولاد، هوگو و نیمه‌شب در پاریس هم فروشی بیش از پنجاه میلیون دلار داشته‌اند.

اما در رشته‌های اصلی دیگر، گری الدمن بالاخره پس از بازی در چندین و چند نقش به‌یادماندنی، برای حضور درخشانش در فیلم بندزن خیاط سرباز جاسوس نامزد اسکار بازیگری مرد شد و هر چند امید چندانی به موفقیت او در کسب این جایزه نمی‌رود، اما بدون شک خوشحال‌کننده است که آکادمی بالاخره بازی او را مورد توجه قرار داد. اما شگفتی بزرگ رشته‌های بازیگری، نامزدی دمیان بیشیر در رشته بازیگری مرد است. این بازیگر 48 ساله مکزیکی در این راه از رقبای قدری چون مایکل فاسبندر (شرم)، لئوناردو دی‌کاپریو (جی. ادگار) و رایان گاسلینگ (درایو، نیمه ماه مارس) پیشی گرفت و برای بازی در فیلم یک زندگی بهتر نامزد اسکار شد. اما یکی از ناکامان بزرگ امسال، دیوید فینچر بود که فیلم آخرش، دختری با خالکوبی اژدها، هر چند پنج نامزدی به دست آورد، اما در رشته‌های اصلی فقط یک نامزدی در قسمت بازیگری داشت. (رونی مارا برای بهترین بازیگر زن نقش اصلی). اما از این فیلم ناکام‌تر، فیلم درایو (نیکلاس ویندینگ‌رفن) بود که تحسین بسیاری از منتقدان را برانگیخت و در فصل جوایز هم موفقیت‌هایی به دست آورد (از جمله چهار نامزدی بفتا در رشته‌های بهترین فیلم،‌کارگردان، تدوین و بازیگر زن نقش مکمل). اما در مراسم اسکار فقط در رشته تدوین صدا نامزد شد و حتی آلبرت بروکس که برای این فیلم نامزد گلدن‌گلوب هم شده بود، نتوانست موفقیتی در اسکار به دست بیاورد تا راه برای کریستوفر پلامر هموارتر شود تا شاید سرانجام به جایزه اسکار دست یابد. همچنین عدم حضور تیلدا سوئینتن برای بازی در فیلم باید درباره کوین حرف بزنیم در بخش بهترین بازیگری زن از نکات قابل تأمل اسکار امسال به شمار می‌رود. غافلگیری بزرگ دیگر فهرست نامزدها، غیبت فیلم ماجراهای تن‌تن (استیون اسپیلبرگ) در بخش انیمیشن بود. تن‌تن که چند روز پیش جایزه گلدن‌گلوب بهترین انیمیشن را از دست رقبای قدری چون رنگو ربود، یکی از امیدهای اصلی بخش انیمیشن در اسکار امسال بود و استیون اسپیلبرگ در آستانه رسیدن به یک رکورد تاریخی قرار داشت. او می‌توانست اولین کارگردان تاریخ باشد که در یک سال، یکی از فیلم‌هایش در بخش بهترین فیلم نامزد است و اثر دیگرش در بخش بهترین انیمیشن. اما به نظر می‌رسد تکنیک موشن‌کپچر که در فیلم تن‌تن به کار رفته، مانع بزرگ نامزدی این فیلم در بخش انیمیشن بود. با این شرایط به نظر می‌رسد شانس فیلم رنگو برای دریافت بهترین انیمیشن بیشتر از فیلم‌های دیگر باشد.

در مجموع به نظر می‌رسد داوران آکادمی توانسته‌اند نظر سینما دوستان بیشتری را نسبت به سال‌های قبل جلب کنند. حضور طیف وسیعی از فیلم‌ها (از فیلم فلسفی ترنس مالیک گرفته تا کمدی موفق ساقدوش‌ها) شاید عاملی باشد تا طیف گسترده‌تری از مخاطبان به مراسم اسکار امسال توجه کنند.

  

 

راجر ایبرت  منتقد بزرگ و یکی از تاثیرگذارترین افراد معاصر برروی فرهنگ عامه‌ در آمریکا پیش از این نماینده امسال ایران را در اسکار را حسابی پسندیده بود و «جدایی نادر از سیمین» را به عنوان بهترین فیلم سال 2011 انتخاب کرده‌بود. «جدایی...» جمعه‌ی همین هفته در شیکاگو(محل سکونت ایبرت) اکران خواهد شد و متعاقب آن نقد ایبرت بر‌روی فیلم هم در شیکاگو سان‌تایمز نیز منتشر می‌شود. به‌مناسب دو نامزدی اسکار برای «جدایی نادر از سیمین» در رشته‌ی بهترین فیلم خارجی و بهترین فیلم‌نامه‌ی غیر اقتباسی، ایبرت با اصغر فرهادی گفتگو کرده که بخش‌های مهم آن را می‌خوانید. در این گفتگو درباره‌ی موضوعات مختلفی به‌بهانه‌ی «جدایی نادر از سیمین» اشاره شده‌است، از ساختار فیلم‌نامه، جنبه‌های اخلاقی، فلسفی و مذهبی فیلم گرفته تا تصویری که فیلم از جامعه‌ی امروز ایران و مردش نشان می‌دهد و دیدگاه‌های فرهادی در مورد مسائل سیاسی و اجتماعی ایران مانند وضعیت جعفر پناهی.

ایبرت : نکته‌ی فریبنده درباره‌ی فیلمنامه‌ی «جدایی نادر از سیمین» این است که شدیدا مخاطب را درگیر می‌کند  اما هرگز سعی نمی‌کند به ما بگوید  چه کسی درست فکر می‌کند و چه کسی غلط. یک سوال اخلاقی قدیمی وجود دارد که در یک گفتگوی آنلاین یک‌بار از فرهادی پرسیدم: اگر همسر و مادرت در حال غرق شدن باشند کدام را نجات می‌دهی؟ و فرهادی جواب داد که « تا پای مرگ تلاش می‌کنم که هردوی ان‌ها را نجات دهم.»

فرهادی : انتخاب نتیجه‌ی آزادی واقعی است و دردناک بودن انتخاب نتیجه‌ی آزاد بودن برای انتخاب کردن است.  جبر و تقدیر پشت به پشت در این مثال قدیمی وجود دارند. در این فیلم  اساسا به دنبال مطرح کردن چنین سوال‌هایی بودم.

ایبرت : به‌صورت کلی‌نگرانه ما انتظار داریم که فیلم  نگاهی انتقادی به جامعه‌ی امروزی ایران داشته باشد، اگرچه اتفاقات در دل جامعه‌ای کاملا ایرانی روی می‌دهد اما من نمی‌توانم درباره‌ی اندیشه‌های و عقاید موجود در آن حکم صادر کنم. به‌نظرم همه‌ی شخصیت‌های فیلم آدم‌های خوبی هستند  که در دل خود با سوال‌های غیرممکنی مواجه می‌شوند. نقطه نظر خود نویسنده در این باره چیست؟

فرهادی : من همیشه فکر می‌کنم دیدگاه کارگردان در درجه‌ی دوم نسبت به کلیت  فیلم قرار می‌گیرد. من ترجیح می‌دهم به‌جای سینمای انتقادی از اصطلاح سینمای پرسشگر استفاده کنم. من سعی می‌کنم  جلوی مسائلی که نگرانم می‌کند علامت سوال قرار ‌دهم.

ایبرت : آیا وضعیت فعلی جعفر پناهی فیلمساز مشهور ایرانی، بر روی خلق چنین اثری که به‌حوزه های مذهب و قانون نزدیک می‌شود، تاثیری گذاشته؟

فرهادی : اگر چنین تاثیری هم وجود داشته من در طول ساخت فیلم از آن اگاه نبودم. فکر نمی‌کنم چنین مسایلی تاثیر کوتاه‌مدت چشمگیری داشته باشند اما در درازمدت آثار دلسردکننده‌ای بر‌روی فیلمسازان به‌جا خواهند گذاشت. شکی نیست که چنین شرایط و اتمسفری خودآگاه یا ناخودآگاه من را به سمت این شیوه‌ی  روایتی سوق داده‌است. اما الان به این نتیجه رسیده‌ام که چنین سبکی در تمام جوامع و فرهنگ‌ها جواب می‌دهد. مردم نقاط مختلف دنیا با این سبک و شیوه ارتباط برقرار می‌کنند چون در این شیوه‌ی کار نگاه از بالا  به پایین  نسبت به آن‌ها وجود ندارد و با آن‌ها به‌عنوان ببینده‌های خنثی مانند تماشاگران فوتبال رفتار نمی‌شود.

ایبرت: ایده‌ی اصلی فیلم از کجا آمده است؟

فرهادی : من یک تصویری در ذهن خود داشتم که بعدها متوجه شدم از ماجرایی شکل گرفته که زمانی برادرم  برایم تعریف کرده‌ بود: مرد میان‌سالی که پدر پیر و مبتلا به آلزایمر خود را تنهایی حمام می‌کند. این تصویر مانند دکمه‌ای بود که من را وادار کرد برایش کت بدوزم!

کافه سینما

 

پيوندها


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 44
بازدید ماه : 312
بازدید کل : 82444
تعداد مطالب : 74
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 1